Slavnostní hostina večer 24. 12. s tradičním jídelníčkem, jíž jsou v české tradici zahájeny Vánoce. Dodržují se při ní zvyky různého stáří i původu.
Obalení potraviny v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance před smažením v omastku. Typický způsob přípravy pokrmů v české kuchyni.
Utopenci – oblíbená pochoutka konzumovaná v českých hospodách nejčastěji k pivu a připravená ze špekáčků, cibule, paprik, hořčice a kořeněného nálevu s octem.
2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy
Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.
Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.