Utopenci již tradičně patří k oblíbenému rychlému občerstvení či pochoutkám podávaným v českých hospodách k pivu. Připravují se ze špekáčků, cibule, paprik, hořčice a nálevu z koření, octa a vody, kterou je možno nahradit pivem. Špekáčky se podélně částečně rozkrojí, natřou hořčicí a naplní cibulí a paprikou a naloží se do nálevu z vody, octa a koření (bobkový list, pepř, nové koření, cukr). Pak je třeba nechat je uležet na chladném, temném místě minimálně týden. Podávají se s chlebem.
Utopenci patří např. s tlačenkou a cibulí nebo se sušenými vuřty či s nakládaným hermelínem ke klasickým jídlům podávaným v českých lidových hospodách.
2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy
Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.
Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.