Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
Smaženice

Smaženice

Smaženice neboli praženice je pokrm připravený z hub, vajec, cibule a koření.


Podrobné informace

Smaženice (též praženice) je oblíbené jídlo české kuchyně. Připravuje se z čerstvých hub, tedy v době houbové sezóny. Je možné ji uvařit různými způsoby. Nejčastěji se připravuje ze směsi tvrdších hub (hřib, kozák, liška, křemenáč a další), které se po nakrájení na plátky vloží do kastrolu se smaženou cibulkou a dusí se ve vlastní šťávě (houby obsahují dostatek vody k dušení a není třeba přilívat). Okoření se kmínem, pepřem a solí a zahustí vejci. Cibuli je možno smažit na rozškvařené slanině. Smaženice se obvykle pojídá s chlebem.

Použité zdroje
http://www.houbareni.cz/recepty.php
www.nahouby.cz

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.