K rychlému hospodskému občerstvení k pivu patří nakládané špekáčky zvané utopenci.
Dále to je tlačenka s cibulí – tlačenka nakrájená na asi centimetrové plátky se posype na jemno nakrájenou cibulí a přelije octem zředěným s vodou, podává se s chlebem.
Obdobně se připravují i vuřty (špekáčky) s cibulí.
Nakládaný hermelín též patří k oblíbenému občerstvení k pivu. Sýr hermelín (česká napodobenina francouzského camembertu, bílý plísňový zrající sýr) se podélně rozkrojí, potře pastou z česneku, chilli papriček a soli a naloží spolu s paprikami a cibulí do olejového nálevu. Takto naložený hermelín je třeba nechat alespoň týden uležet.
V některých hospodách hostům nabízejí i sušené vuřty nakrájené na tenko, opečené vuřty, topinky s česnekem, vuřty pečené na pivu nebo také klobásu a různé sýry. A také nejrůznější chipsy, pražené oříšky či mandle a preclíky.
2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy
Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.
Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.