Jazyk: CZ | Simple Czech | EN | RU
Bramborový salát

Bramborový salát

Oblíbené české jídlo nejen jako součást slavnostní štědrovečerní večeře.


Podrobné informace

Bramborový salát bývá součástí slavnostní štědrovečerní večeře spolu se smaženým kaprem. Jí se jako příloha k masitým jídlům i jako samostatný pokrm. Je možné si ho i koupit hotový jako jídlo svačinové. Bramborový salát se připravuje z vařených brambor nakrájených na malé kostičky, majonézy nebo bílého jogurtu, kyselých okurek, octa (nebo láku z okurek), soli a pepře, přidat se může šunka nebo salám, kořenová zelenina, sterilovaný hrášek a další. Každá rodina obvykle připravuje bramborový salát podle svého vlastního osvědčeného receptu. 

Použité zdroje
Vaněk, R., Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila, Praha, Prakul Production, 2013
Břízová, J., Klimentová, M. a kol., Vaříme zdravě, chutně a hospodárně, Praha, Ikar, 1999, vydání 18., přepracované a doplněné

2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy

Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.

Nařízení EU o ochraně osobních údajů

Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.