Bramborový salát bývá součástí slavnostní štědrovečerní večeře spolu se smaženým kaprem. Jí se jako příloha k masitým jídlům i jako samostatný pokrm. Je možné si ho i koupit hotový jako jídlo svačinové. Bramborový salát se připravuje z vařených brambor nakrájených na malé kostičky, majonézy nebo bílého jogurtu, kyselých okurek, octa (nebo láku z okurek), soli a pepře, přidat se může šunka nebo salám, kořenová zelenina, sterilovaný hrášek a další. Každá rodina obvykle připravuje bramborový salát podle svého vlastního osvědčeného receptu.
2016-2020 ABCzech.cz - © Filozofická fakulta Univerzity Karlovy
Materiály dostupné na této platformě lze bez výslovného souhlasu užívat výhradně pro vlastní a nekomerční účely s řádným uvedením zdroje. Jakékoli jiné použití je povoleno pouze se souhlasem autorů.
Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.